Češi kávu milují, kavárna však musí mít osobitý styl2010-02-23 PRAHA, 23. února 2010 - Levné kelímky, stísněné prostory ani výpary z přepáleného pečiva již dávno neletí. V kavárnách, které chtějí nabídnout kvalitní kávu a příjemné posezení, se dbá na prostředí, atmosféru a kulturu, aby kvalita kávy mohla dostatečně vyniknout. Provozovatelé kaváren tak hledají zajímavé prostory, přizpůsobují interiér a navozují příjemnou atmosféru. „V Corso Café přinášíme do Prahy vídeňský styl kaváren. Vsadili jsme na původní materiály a interiér nechali vyznít v jeho osobitém stylu. Klenba i podlaha, vše je původní a zbytek doplňuje atmosféru, kterou historické rozvržení interiéru má. Speciální pak v celém prostoru je nabídková tabule, která je celá psaná rukou a speciální technikou přenesená na skleněnou tabuli, která má evokovat zápisky šéfkuchaře," řekla Anna Mikulenková, majitelka kavárny Corso Café. Důležitá je také nabídka jídel a zákusků, jež budou podávány, i jejich správný výběr. Jídla by neměla být příliš aromatická, aby nerušila pohodlí kavárny. Místo by mělo být řádně odvzdušněné, aby případné výpary z kuchyně nepřebily vůni kávy, nebo jednotlivých pokrmů vůbec. Příjemnou atmosféru tak dokreslí příjemné a nevtíravé vůně. „Káva si získává velkou oblibu především pro velkou škálu různých druhů a široký výběr jednotlivých nápojů, které z ní jdou připravit. Jsou u ní důležité hlavně vůně, které je potřeba podpořit, nikoli utlumit. Je známo, že zrnka kávy se používají jako určitý nulovač pachů v parfumeriích. Čichnete ke kávě, čichové buňky se obnoví a díky tomu je možné dále vybírat ten správný parfém," dodala Mikulenková. Interiér Corso Café byl co nejvíce zachován ve své původní podobě. Zdi jsou jen na hrubo omítnuté, sklo nad barem doplňuje linii klenby, světla dodávají obloukům rozměr. Dnešní kavárny jsou propracované, mají upoutat a nabídnout zákazníkovi nejen příjemnou atmosféru, ale i prostor k přemýšlení, i kdyby v kavárně seděl sám. „Chtěli jsme vystihnout původní atmosféru, aby se kouzlo toho starého domu zase vrátilo. Klenba je ponechána bez povrchové úpravy, světla dokreslují její úžasnou klenutost. Historické zrcadlo otevírá prostor kavárny a dodává mu komorní atmosféru," doplnila Mikulenková. Jídelní lístek by pak měl kopírovat záměry provozovny - tedy jestli bude spíše restaurací, nebo kavárnou. Lehká a zajímavá jídla atmosféru doplní a s požitkem z kávy a kavárny si nijak nekonkurují. Moderní a zdravý životní styl přeje především jídlům s nižším obsahem kalorií, přesto se největší důraz klade na chutnost pokrmu a jeho promyšlenost. „Chceme vytvořit příjemné místo k posezení a k tomu samozřejmě patří i kulinářské dobroty. Nabízíme především saláty, těstoviny, ke kávě pak širokou škálu dezertů. Zaměřili jsme se výrazně i na snídaně, jejichž nabídka v Praze není úplně uspokojivá, pomineme-li různé fastfoody. V menu je tak možné najít burger z tuňáka, skvělý domácí kozí cheesecake nebo k snídani pečenou slaninku s vejci," uzavřela Anna Mikulenková, majitelka kavárny Corso Café.
O společnosti Corso Café |
NEED4CONNEXIONS, s.r.o. - Žerotínova 1133/32, 130 00 Praha 3 - Žižkov
Tel.: +420 602 623 030, E-mail: ruliskova@n4c.cz
beee