česky - english

Najde Fragment neotřelého autora? Do uzávěrky povídkové soutěže zbývá měsíc

2015-01-29

PRAHA, 29. ledna 2015 – Během prvního měsíce od vyhlášení veřejné soutěže Hledá se autor bestselleru dorazilo do Nakladatelství Fragment 29 sci-fi a fantasy povídek. Své umění mohou v pátém ročníku literárního klání nově ukázat také blogeři a autoři publikující na internetu, v časopisech nebo i ve sbornících, což bylo v minulých letech překážkou účasti. Tentokrát mohou všichni spisovatelé starší 15 let, kterým dosud nevyšla tištěná kniha, svá díla zasílat Fragmentu do 28. února.

„Právě od uvolněných pravidel a širokých možností žánru sci-fi a fantasy si redakce nakladatelství slibuje objevit řadu nekonvenčních zpracování a originálních nápadů. Jinými slovy nalézt budoucího autora bestselleru,“ uvedl k už pátému ročníku soutěže Pavel Nýč z Nakladatelství Fragment.

V tom, že Češi jsou vášnivými psavci napříč všemi generacemi, se nakladatel utvrdil už v minulých letech, kdy se pravidelně do soutěže hlásily stovky děl. Loni vybíral tým Fragmentu patnáctku finalistů ze 425 došlých povídek! „Ze zkušenosti víme, že většina soutěžních příspěvků dorazí až těsně před uzávěrkou, 28. února. Je velký rozdíl, pokud máme téma libovolné, kdy přijímáme povídky ,ze šuplíku' okamžitě po vyhlášení, nebo máme téma zadané, jako letos, kdy je třeba vypracovat nové dílo, to počet došlých povídek skokově narůstá až na poslední chvíli,“ popsal s úsměvem Pavel Nýč.

Z interního výběru Fragmentu vzejde nejlepší patnáctka, která bude v březnu bojovat o hlasy veřejnosti a odborné poroty složené z kulturních redaktorů mainstreamových médií a oblíbené autorky 11 fantasy titulů Michaely Burdové. Pět nejlepších povídek vydá na jaře Nakladatelství Fragment ve společné elektronické knize. Výtěžek z projektu poputuje na konto Centra Paraple. Další informace k soutěži včetně podrobných pravidel a přihlašovacího formuláře mají zájemci k dispozici na www.hledaseautor.cz.

Nakladatelství Fragment vzniklo v roce 1991 a specializuje se na kvalitní českou i překladovou literaturu pro děti a mládež. Od roku 2014 je členem skupiny Albatros Media a. s. Za dobu své existence vydalo více než 2650 publikací, mezi nimiž najdete leporela, zpěvníky, beletrii, učebnice i populárně-naučnou literaturu. Vydává bestsellerové série Hunger Games, Letopisy Narnie, Upíří deníky i zpěvníky Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře.

Albatros Media a. s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

<< back

NEED4CONNEXIONS, s.r.o. - Žerotínova 1132/32, 130 00 Praha 3 - Žižkov, Czech Republic
Tel.: +420 602 62 30 30, E-mail: n4c@n4c.cz